Måste pensionsrapportering vara svårt?

Vi träffade Sandra Solomon, VD på F1R Löneoutsourcing, för att bättre förstå hur deras kunder uppfattar den administrativa situationen runt pensionsrapportering.

Sandra berättar, som lönebyrå kör vi löner och pensionsrapportering åt små och medelstora företag. Rapporteringen utgör ett viktigt underlag för beräkningen av den avsättning till tjänstepensionen som våra kunder gör för sina anställda.

Vad upplever era kunder?

Merparten av våra kunder har någon form av pensionslösning för sina anställda. Antingen den som följer av kollektivavtal eller som upphandlad lösning från någon rådgivande aktör på marknaden.

Oavsett märker vi att företagen upplever att pensionsrapporteringen är svår. Framförallt är det ett par saker,

  • Vad ska rapporteras?
  • Hur ska det rapporteras?

Dessutom ser vi att företagen inte alltid förstår vad de som arbetsgivare betalar för och vad den anställde egentligen får.

Måste pensionsrapportering vara svårt?

Jag tycker att Sparplatsen möter ett viktigt behov, att förändra pensionsmarknaden och göra pension enkel och begriplig för alla.

Tjänsten är enkel för arbetsgivaren och affärsmodellen gör att man kan känna sig trygg med att de pengar som avsätts varje månad verkligen går till individen och inte försvinner i dyra avgifter som påverkar den anställdes framtida pension.

Dessutom hjälper tjänsten individen att förstå sin tjänstepension och att göra kloka val för sitt sparande.

Så nej, administration och rapportering av pensionerna behöver varken vara svårt eller dyrt.

Några konkreta råd vid upphandlingen

Tillsammans bjuder vi och Sparplatsen in till ett frukostmöte i det aktuella ämnet tjänstepension. Utöver frukost bjuder vi på konkreta råd om hur företag kan agera vid upphandlingen av rätt tjänstepension.

Vi belyser,

  • Varför tjänstepension?
  • Var ska jag börja?
  • Vad ska jag tänka på?
  • Hur går det till?

Tid: 21 mars klockan 8:00-9:30 (7:30 frukost och registrering)
Plats: Citykonditoriet, Turkiska salongen, ingång Wallingatan 3B.

Anmäl dig till frukosten

Recent Posts

Start typing and press Enter to search